Arduino ITTT: 10 шагов
Arduino ITTT: 10 шагов
Anonim
Ардуино ITTT
Ардуино ITTT

Это проект mijn arduino:

Het autotje wat van je wegrijdt als je ermee wil spelen, heerlijk om kinderen mee te plagen.

in de volgende слайды laat ik zien hoe ik te werk ben gegaan.

Шаг 1: Тестирование цепей

Тестирование цепей
Тестирование цепей
Тестирование цепей
Тестирование цепей

Ik begon встретил het testenvan het motortje, hiervoor heb ik enkele videos bekeken online en wat Forums bezocht. Ik testte de motorwerking door:

De zwarte kabels gaan naar de GROUND, de rode kabels gaan naar de power source, in dit geval de 3.3 V, omdat deze specific motortjes die ik gebruik draaien op 1.5 - 3 V.

Het blauwe kabeltje gaat naar een wisselspannings digital in, hiermee regel je straks de stroom naar de motor.

Транзистор отслеживает все, что нужно, ван де stroom, hij kan de stroomafvoer naar het motortje dicht of open zetten. Миддель штырь ван де транзистор - это вентиль, это - ваар и хет дихт кан, знакомый с сигналом, уит, он блауве драад умереть, когда анстурт встретил код.

Линкер ван де транзистора представляет собой Vcc, часто используемый для транзистора. Заменить слово, которое будет подключено к Arduino, сделаем это через контактный штифт линкера. Als de gate open staat (соответствует коду geregeld), dan loopt de stroom door naar de motor en krijgt deze stroom.

De rechterpin van de transistor gaat naar de ground, hier wordt de stroomkring gesloten.

Dit is wat ik heb gevonden als makkelijkste manier van een regelbare motor en zo heb ik hem в elkaar gezet.

Шаг 2: Тестирование сенсора

Тестирование сенсора
Тестирование сенсора

Voor de Infrarood

beweginssensor heb je verder geen макетные узлы, как je genoeg ruimte, над hebt op je arduino.

Замените на мой двигатель 3.3V, который находится на нижнем инфракрасном датчике, который работает с 5V и более высокого уровня.

Hetzelfde als в vorige schema geld voor rood en zwart: Rood is for stroomtoevoer en zwart is naar de ground / om de kring af te sluiten.

De gele draad gaat het signal aan de arduino geven en daat dus naar een digital pin. Vanuit hier kun je dan in je code het signaal waarnemen en dit gebruiken om dus in ons voorbeeld de motoren stroom te geven.

Светодиодные индикаторы на цифровом выводе на панели управления датчиками детектируют, как показано на рисунке.

Шаг 3: объединение

Объединение
Объединение
Объединение
Объединение

Dit is uiteindelijk hoe het volledige stroomcircuit is opgezet.

In de code stuur ik all onderdelen aan, de code voeg ik in als afbeelding in de volgende stap.

Шаг 4: Весь мой код

Весь мой код
Весь мой код
Весь мой код
Весь мой код
Весь мой код
Весь мой код

In de afbeeldingen hierboven staat all code die ik heb gebruikt.

Deeerste afbeelding - это тест, выполняемый mijn motoren uberhaupt с помощью кода. Toen de Transistor stuk ging bijvoorbeeld werkte deze code niet meer.

Vervolgens ben ik overgegaan op een and code voor de motoren waar ik niet alleen een HIGH or LOW kon geven aan mijn motoren maar een value tussen de 0-255 om de speed aan te passen. dit ging через серийный монитор. Deze code heb ik uiteindelijk geimplemeteerd in het volledige script.

De uitleg over wat de code doet staat in de code zelf bijgeschreven.

Ik zal in de volgende stap mijn volledige processinglag als bestand invoegen. Даар является de afbeelding waarschijnlijk een stuk beter te lezen en krijg je het volledige process goed mee.

Шаг 5: Mijn Volledige Verslag

Hij downloadt het bestand hier onder een gekke naam, предупреждение.

Шаг 6: Новая концепция

Ik Wilde oorspronkelijk een autotje maken die van je wegrijdt zodra je

in de buurt komt. В mijn nieuwe idee heb ik het een stapje verder genomen en is het idee een snoepdoos die naar je toe komt rijden. Klinkt heerlijk zon snoepje, maar zodra de doos in de buurt van je komt rijdt hij plotseling achteruit van je weg, dit herhaalt zich constant tot je uiteindelijk zelf het snoepje uit de doos haalt.

Шаг 7: Stroomkring

Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring

В изображениях hierboven kan je zien hoe ik mijn stroomkringen heb geregeld. het is allemaal heel easy omdat ik een motor driver heb gekocht om de motoren mee te beheersen en de sensor niet in de kring van de motoren hoeft te zitten.

Het zit hem voornamelijk in de code

Шаг 8: Behuizing

Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing

Voor de behuizing heb ik uit 3,6 мм триплексная плита gezaagd en daarmee twee дюжина gemaakt умирают над elkaar heen schuiven (zoals sommige schoenendozen).

Om goed bij de binnenkant te kunnen heb ikbedacht om twee box te maken. De inner box bevat het Mechanisme van de snoepkar en de external box past perfect om de internal box heen vanaf de bovenkant, de wielbasis is dan nog zichtbaar en er is ruimte voor de sensor aan de voorkant zonder dat de external box deze bedekt (zie laatste фото).

deze коробки heb ik vervolgens geschilderd met acrylverf om het een mooi geheel te maken.

uiteindelijk является het niet gelukt om het apparaat op batterijen te laten lopen dus moest ik er een gat in maken an de achterkant waar de usb kabel doorheen kon naar de pc.

Шаг 9: Де Код

De Code!
De Code!
De Code!
De Code!
De Code!
De Code!

De code is extreem simpel, te zien op de afbeelding.

Als eerste (dit valt net buiten de screenshothelaas) zorg je ervoor dat je al je pins defined.

2 контакта для датчика эха: эхо (ВХОД) и триггер (ВЫХОД)

4 контакта (total) для мотора, deze zijn allmaal OUTPUT (dirpins en motorcontrolpins)

Fritzing schema motoren, tweede afbeelding

Helaas ondersteunt fritzing geen soortgelijke motor driver (mijn versie niet in ieder geval), maar via deze afbeelding die ik heb gevonden ben ik er achter gekomen hoe het werkt. De twee linker draden zijn voor stroomtoevoer

на земле.

Вы можете использовать кабели для широтно-импульсной модуляции (ШИМ) и направления (без модуляции) на цифровых выводах. Эти булавки линкера гаан наар де Вин на земле на ардуино для stroomtoevoer.

Датчик Voor de HC-SR04 (laatste afbeelding) на пятке:

De twee buitenste kabels gaan naar de power enground.

Компоновщик (Триггер на выводе ШИМ) является ВЫХОДНЫМ в коде включения, а также сигналом для импульса и речевым кабелем (эхо) является приемником ВХОДА и постоянно принимает сигнал на выводе ШИМ.

Deze bovenste twee fritzings kan je heel makkelijk mergen omdat ze los staan van elkaar, dus je hoeft alleen maar de twee circuit, tegelijkertijd aan te sluiten op je arduino en je bent klaar.

Шаг 10: Geupdate Verslag

Hier bijgevoegd het volldeige verslag van mijn arduino project.

Рекомендуемые: