Оглавление:

Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 шагов
Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 шагов

Видео: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 шагов

Видео: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 шагов
Видео: HTST Pasteuriser - Pasteurizer - Training Animation 2024, Июль
Anonim
Troebelheidsmeter - Groep 7
Troebelheidsmeter - Groep 7

Квентин Корнелиссен: 4753267 и Арон Лавничак: 4482492

Hoe bouw je een troebelheidsmeter? Dat gaan wij proberen uit te leggen in deze lectable

Бенодигдхеден:

LDR, stroomdraad, krimpkousen in verschillende maten, parfumtester, PVC buis of een ander plastic omhulsel, Siliconen kit, messing koppelstuk, zware niet machine, doosje, lat, stappenmotor, bouten, moeren, metalen oplegstukjes, touwjzeren, koppelstukjes 4x, металлический, kleine magneet, tube, Photon, Arduino, powerbank, gereedschap.

Шаг 1: LDR

LDR
LDR

Verleng de uiteindes van de LDR met behulp van een soldeer apparaat en dunne stroom kabels. Gebruik hiervoor een lengte die geschikt is voor de diepte waarover je wilt gaan meten. Doe om de stroomdraden krimpkousjes om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Plaats de LDR secuur in het glazen buisje, afkomstig van een parfumtester. Om het buisje worden twee plastic omhulsels gedaan afkomstig van PVC buis en een lege tube, deze zijn broadgemaakt met lijm en wijdere krimpkousen. Aan het uiteinde wordt een messing koppeling aangebracht op het geheel te verzwaren. Het geheel wordt dan geheel gevuld met een Siliconeen kit om het water dicht te krijgen. Пусть hierbij op dat er geen Siliconeen в het glazenbuisje terecht komt waar de LDR zich bevindt. Om dit buisje wordt vervolgens ook een krimpkous обширный gemaakt om enkel licht op te vangen dat прямо на LDR schijnt. Aan de bovenkant van de constructie worden twee touwtjes broadgemaakt waarmee de constructie later kan zakken / heisen. Пусть hierbij op de lengte van het touw.

Шаг 2: Оболочка

Кожух
Кожух

Leeg een geschikt doosje van enige innerlijke compare. Gebruik hiervoor een slojpmachine. Maak het doosje обширный ан-де-лат встретил behulp van een nietmachine.

Шаг 3: Stappenmotor и LED

Stappenmotor & LED
Stappenmotor & LED

Maak een geschikt gat in het doosje zodat de aandrijfas van de motor er zonder moeite doorheen kan. Маак-де-моторвэст ан-де-дус встретил behulp van een bout en een moer. Verleng de drijfas встретил behulp van een metalen klemstuk. Plaats hier twee ronde Metalen oplegstukjes op die gaan dienen als geleiders van het touw. Plak twee oplegstukjes aan de rand van de lat; deze gaan dienen als geleiders van het touw. Plak ook een ijzer plaatje direct onder de spoel; hierop gaat de LED rusten.

Beide uiteindes van de LED zijn verlengd en beveiligd met krimpkousen. Он заключен в пластиковую трубку omhulsel van een tube gedaan. Hieraan - это een magneet broadgeplakt.

Maak als laatste een gat in de doos. Hierdoor kan men de kabel van de LED en LDR gaan trekken.

Шаг 4: Volledige Constructie

Volledige Constructie
Volledige Constructie

Hier de volledige constructie ter overzicht van alle onderdelen onderling vanuit drie verschillende hoeken. De powerbank встречается за пределами дома и вокруг него. De Photon, Arduino и stappenmotor paneel zijn all drie voorzichtig in de doos gedaan en zijn klaar om aangesloten te word.

Шаг 5: Фотон Bekabeling En Code

Фотон Bekabeling En Code
Фотон Bekabeling En Code
Фотон Bekabeling En Code
Фотон Bekabeling En Code
Фотон Bekabeling En Code
Фотон Bekabeling En Code

Hier is de bekabeling te zien. De lange blauwe kabels leiden naar de LED. De lange zwarte kabel leiden naar de LDR. De Arduino - это приложение для Photon, как stroomvoorziening en op de D1 и D2 pin. De viertal kabels weggaand van de Arduino leiden naar het stuurpaneel van de stappenmotor en uiteindelijk naar de stappen motor zelf. Код de benodigde - также beelding toegevoegd.

Рекомендуемые: