Оглавление:

Учебное пособие по переключению функций: 9 шагов
Учебное пособие по переключению функций: 9 шагов

Видео: Учебное пособие по переключению функций: 9 шагов

Видео: Учебное пособие по переключению функций: 9 шагов
Видео: учебное пособие для торговых представителей (часть 1) 2024, Июль
Anonim
Togglefunction Учебник
Togglefunction Учебник

Перейти на

Шаг 1. Программное обеспечение

Программное обеспечение
Программное обеспечение

Gå sedan в программном обеспечении

Шаг 2: установите Arduino

Installera Arduino
Installera Arduino

Välj det alternt som passar bäst till din dator

Шаг 3: Запустите Med Arduino

Starta Med Arduino
Starta Med Arduino

Det kanske ser ut så här i början. Eller något liknande iallafall.

Шаг 4: PinMode ();

PinMode ()
PinMode ()

Ви ска скрива грейер под "void setup ()", этот человек скривер под дэр сэгс бара эн ганг до ардуинона. Det som vi kommer skriva här behöver ardunion bara veta en gång.

Vi kan börja med att skriva "pinMode (7, INPUT);", 7: отнюдь не до Arduinon att något kommer att hända där. Med INPUT så säger man att det kommer att komma ström från 7: an.

Седан под så skrev vi "pinMode (12, OUTPUT);" 12: säger till arduinon att något kommer att hända där. Med OUTPUT så säger vi att tar emot ström där.

Шаг 5: Int

Int
Int

Детальная информация о коммерческом седане "void loop ()" включает в себя все, что вам нужно, это человек, который знает, как работает человек.

Först skriver vi "input = digitalRead (7);", от человека до атрибута "input" ska läsa vad som kommer from nummer 7 hela tiden.

Då måste vi säga до vad «ввод» är för något. Det gör vi där uppe när vi skrev "int", när vi satte att "input" или как med 0. "int" или att man ska Definiera en variabel. Så då skriver vi "ввод" där uppe då säger vi att "ввод" är lika med 0 i början. Vi ska sedan sätta på en knapp på kopplings bordet. Så när vi senare kommer trycka in den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

Шаг 6: логическое значение

Логический
Логический

Där uppe под int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. Логическое är att man kan göra så att en variabel är true eller false. Denna variabel kallar vi just nu pin0n. Detta kommer sedan att vara om lampan lyser så kommer det att vara true annars kommer den vara false.

längre ner har det kommit upp en if-sats som man kallar det. if-satser är väldigt bra att vet och används я принципал программы idag. Just denna kod betyder att om input är lika med 1 och pin0n är false då blir pin0n true. Сообщает о вводе от 1 или от 1 до истины или от 1 до ложного. Входной коммерческий седан att vara 1 när vi trycker på knappen på kopplingsbordet.

Шаг 7: If-sats Till

If-sats Till
If-sats Till

Под den förra if-satsen så ska du skriva en till if-sats som ska säga till att om pin0n är true så ska den skicka ut ström genom, порт 12, анонсирует om pin0n или false så ska den inte skicka ut någon ström из порта 12.

Nu har vi hela koden оч ска бара göra våran krets mellan kopplingsbordet och arduinon.

Шаг 8: Копплингсбордет Оч Аруинон

Копплингсбордет Оч Аруинон
Копплингсбордет Оч Аруинон

Man tar en sladd (röda sladden) och kopplar den mellan kopplingsbordet och arduinonons 5V port.

Sedan så kopplar man den röda sladden till en knapp som släpper igenom ström över till andra sidan om man klickar på den. Ом человек инте кликар на ден са ар стрёммен фортфаранде квар па самма шида мен акер сбоку твå кнаппар до ванстер дар ден хар син фот.

Vid den foten har vi satt en resistor som ledder till en jord (blå sladden), som sedan dödar all ström som går in i arduinon. Anledningen till att man sätter en resistor där är för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden.

På andra sidan av kopplingsbordet har man satt en annan sladd (gula sladden), den sladden leder до порта 7, det är här knappens funktion kommer до användning. För om man klickar på knappen så kommer det komma in ström i port 7. Vi vet from tidigare att det är port 7 som bestämmer om vi ska skicka ut ström eller inte.

När man trycker på den knappen och det kommer ström до порта 7 så ska den ändra sin 0: a до en 1: a eller om den redan har en 1: a så ska den ändra från en 1: a до en 0: a.

Som vi vet tidigare så vet vi att om port 7 har en 1: a så ska port 12 (orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan och port 12 så finns det en resistor som anpassar den strömmen som lampan vill ha. Detta kan man räkna ut med Ohms lag som lyder. Där R är resistansen som vi vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida så ska det finnas en jord som dödar all ström som är kvar.

Шаг 9: Клар

Клар
Клар

Nu ska du bara skicka in din kod in i arduinon genom att koppla dom tillsammans med en kabel och klickar på knappen uppe till vänster i din kod.

Рекомендуемые: