Оглавление:

Измеритель турбулентности: 4 шага
Измеритель турбулентности: 4 шага

Видео: Измеритель турбулентности: 4 шага

Видео: Измеритель турбулентности: 4 шага
Видео: Как измерить шаг резьбы 2024, Июль
Anonim
Измеритель турбулентности
Измеритель турбулентности

Также есть инструкции для счетчика турбулентности. Deze meter meet niet het Reynolds nummer maar de mate van uitwijking van een stokje achter een object dat turbulentie veroorzaakt. De mate van uitwijking wordt elke 50 ms gemeten en vergeleken met de vorige uitwijking waarde (als in abs (u (tnu) -u (tvorige))), то же самое слово более 4 секунд gesommeerd en vergeleken met een kalibratie waarde voor laminaire een tussen fase en turbulente stroming.

Запасы

  • Фотон частиц на макетной плате
  • Датчик времени полета VL53L0X
  • Штекерные соединители (mannelijk en vrouwelijk)
  • 4x фургон Kabels 1 метр
  • 5x 8 мм драадсталь
  • 20x 8 мм moeren en ringen
  • Клейкая лента & lijm
  • IJzerdraad 10 см
  • Knoopje
  • Фургон Houten 40 см
  • Vrijdraaiend wieltje

Шаг 1: Боувен

Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen

Zoals te zien is op de foto's er een frame nodig om de turbulentie meter op te hangen. Het рама - это gemaakt van 2 houten planken van 6 см порода и 2 см диам. Длина доски de bovenste составляет 24 см, длина доски составляет 15 см, длина доски составляет 15 см. De planken zijn aan elkaar verbonden met 4x 8 mm draadstaal en moeren, dit is om de hoogte in te kunnen stellen van de onderste plank. Он состоит из досок 4 x 8 мм, покрытых половым покрытием, и досок размером 3 см, так и покрытых плиткой из мусора. Elke plank zit обширный встретил 2 moeren, ringen en stukken draadstaal zodat niets beweegt tijdens het meten.

Om de sensor op te kunnen hangen moet er nog een gat van 8 mm geboord worden in de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst. De sensor wordt vervolgens обширный geklemd tussen twee moeren. Daarnaast - это клейкая лента, предназначенная для подключения к сети.

Verder moet er een vrijdraaiend wieltje gemonteerd worden in de onderste plank onder het midden van de bovenste plank. Op dit wieltje moet een stuk ijzerdraad, van ongeveer 5 см, Wastgelijmd worden en moet er een knoopje gelijmd worden aan de onderkant van het draad. Om het meet oppervlak te vergroten is een stuk lect tape van 2 bij 3 cm op het ijzerdraad nodig ter hoogte van de sensor.

Шаг 2: Схема

Схема
Схема
Схема
Схема

Эта схема лучше всего подходит для фотонов частиц, их подключения к Arduino, датчиков времени полета и других устройств. Датчики времени полета соответствуют современным требованиям датчиков и инфракрасным лазерам. De schakeling zelf is een vrij simpel ontwerp, sluit de time of flight sensor aan de photon door middel van kabeltjes. De Vin moet aan een 2.6V to 5.5V verbonden word, de GND moet aan 0V verbonden wordden, de SDA moet aan D0 pin verbonden word en de SCL moet aan D1 verbonden word. Om de arduino een veilige afstand te geven van het water zijn all kabels verlengd met elk een 1 meter lange kabel. Есть много частиц, фотон, и их можно использовать через микро-USB, а также через USB-порт портативного компьютера.

Шаг 3: Код

Код для частиц фотонов размещен на. Zip bestand Code for turbulentie meter hieronder. Pas de code aan naar je eigen wens. Позвольте нам приветствовать вас как задержку времени после того, как эта точка была сделана в цикле while, прошедшем, даже если это произошло с андерсом. Deze code bestaat uit 3 verschillende bestanden, он является nodig om ze allemaal op de arduino te laden zodat all element van de code gebruikt kunnen worden.

Код устройства датчика времени полета, исходный код указан на веб-сайте и указан в руководстве пользователя, а также в технических характеристиках датчика.

Веб-сайт Веллемана:

Шаг 4: Meten

Om metingen te doen moet de photon of verbonden word aan het internet en uitgelezen word via de Event page van Particle, via een usb aansluiting naar je laptop. В beide gevallen есть het handig om de meetgegevens te kalibreren, doe dit via de waarden 'LM' en 'ML' в коде.

Стелька «LM» в здании, расположенном на улице Туссена. En voor 'MH' de waarde die je wilt als overgang van tussen fase naar turbulente stroming.

Bij kalibratie is het handig om eerst je maximale laminaire waarde te kiezen en vervolgens achter een object in turbulente stroom je MH in te stellen voor turbulente stromingen.

Рекомендуемые: